Porsche Centrum Rotterdam

Porsche Centrum Rotterdam wilde dat zijn verschillende vestigingen voor de klant die telefonisch contact opneemt, als één bedrijf overkomen. Porsche Centrum Rotterdam realiseerde onlangs een nieuwbouwlocatie aan de Landaulettestraat, onderdeel van de nieuwe ‘Autostrada’ naast de Van Brienenoordbrug in Rotterdam. Een van de bestaande locaties, de Frobenstraat, zou actief blijven. Daarnaast moest alvast rekening worden gehouden met een mogelijke nieuwe vestiging in Den Haag/Delft. >

Virtuele vestiging

Porsche Centrum Rotterdam wilde de locaties aan de Autostrada en de Frobenstraat virtueel als één vestiging laten overkomen, met één centrale telefonische receptie. Daarvoor koos het bedrijf voor Unify OpenScape. Met dit systeem werkt het telecommunicatiesysteem volledig transparant voor de klant en andere relaties. Deze bellen het hun bekende vaste (doorkies)nummer van de medewerker van Porsche Centrum Nederland en hoeven zich niet te bekommeren waar die zich op dat moment bevindt. Doordat het systeem volledig is geïntegreerd met het e-mailsysteem, wordt alle informatie ook via e-mailboodschappen verwerkt.

Provider oneCentral

De telefonieserver werd geplaatst in de nieuwe locatie aan de Autostrada. De daar aanwezige toestellen zijn via IP aan het systeem gekoppeld. Voor de IP VPN ten behoeve van de spraak tussen de vestigingen en voor de spraak naar buiten leverde de SIP-trunk provider oneCentral de verbindingen. Voor de telefonie binnen is een uitgebreid DECT-systeem geïnstalleerd, waarbij de medewerkers zoals gezegd ook via een vast nummer op de smartphone bereikbaar zijn. De receptie is voorzien van myAttendant bedienpostsoftware, dat de beschikbaarheid niet alleen lokaal, maar ook over de vestigingen heen toont.

911

Bert Vrolijk, van Porsche Centrum Rotterdam, is meer dan tevreden met het nieuwe systeem en het verloop van het project: “Trends was in staat om onze behoefte goed in te schatten en te vertalen naar een systeem dat aan al onze verwachtingen voldoet.” Porsche Centrum Rotterdam had ook nog een speciale wens met betrekking tot de telefoonnummers: men zag graag de combinatie ‘911’ op een andere manier in de nummers terug. Via oneCentral was Trends in staat om een 088-blok te leveren waarin 911 prominent aanwezig is. Zo is het hoofdnummer van Porsche Centrum Rotterdam 088-911 9 911. “Dat was een mooie bonus op het hele project,” lacht Vrolijk.

placeholder