Haagse Scholengemeenschap

Dat IP-telefonie ook voor onderwijsinstellingen een bijzonder aantrekkelijk alternatief is, bewijst de keuze van de Haagse Colleges in Den Haag voor Voice over IP (VoIP), ofwel telefonie over het datanetwerk. De Haagse Colleges bestaat uit zes zelfstandige scholen. De zes locaties beschikten tot voor kort elk over een eigen gedateerd telefoniesysteem, met nadelige gevolgen als hoge operationele en beheerkosten tot gevolg. De Haagse Colleges nam contact op met Trends ICT Groep voor een integrale telecominfrastructuur binnen de zes scholen.

Supersnel glasvezelnetwerk

Trends ICT Groep adviseerde De Haagse Colleges over te stappen op VoIP via Trends’ eigen gecentraliseerde en op Asterisk open source software gebaseerde telefoniesysteem @COM Business Manager. Daarbij gebruikmakend van de flexibele online IP-diensten van oneCentral. Groot voordeel hierbij is dat de Haagse Colleges zijn aangesloten op het supersnelle glasvezelnetwerk van GlasLokaal in Den Haag, wat het aantal IP-mogelijkheden vrijwel onbeperkt maakt

Eenvoudige keuze


Fons Bos, ICT-manager van de Haagse Colleges, legt uit: “We gebruikten het glasvezelnetwerk al voor datadoeleinden. Trends ICT Groep leverde content op het GlasLokaal-netwerk. Zo lag de keuze voor Trends voor de hand. Momenteel hebben we het Hofstad Lyceum al soepel aangesloten op de gecentraliseerde @COM-telefonieserver. In maart volgt de volgende locatie, Hofstede Praktijkschool.”

Voordelen

De voordelen van de keuze van de Haagse Colleges zijn talrijk: aanzienlijk lagere operationele kosten, slechts één (data)netwerk noodzakelijk, eenvoudig en efficiënt beheer en onderhoud én optimale flexibiliteit. Bos: “Alles is eigenlijk mogelijk, eenvoudig te installeren en integreren in bestaande IT- en telecomomgevingen. Verder is er altijd ruimte voor groei, eigen ontwikkelingen en aanpassingen. Ideaal dus voor De Haagse Colleges.”

placeholder